بسم الله الرحمن الرحیم
به فضل الهی الگوی فقهی مدیریت آب را در مقایسه با بخش ششم سند توسعه پایدار2030 (آب سالم و بهداشت) تدوین کرده ایم. فرآیند استنباط این الگوی کارآمد فقهی بر اساس قواعد اصولی فقه البیان -مانند بیان مبتنی بر مُکث، بیان مبتنی بر منزلت- تئوریزه و تشریح می گردد.
در مباحث اصلی الگوی فقهی مدیریت آب به پرسشهایی مانند ۱- چرا در فهرست کتاب فقهی شرایع؛ فقط به خاصیت طهارت آفرینی آب پرداخته شده است؟، ۲- معرفی کارکردها و خاصیت های آب از نظر آیات و روایات، ۳- معرفی تقسیمات آب از منظر آیات و روایات، ۴- معرفی عوامل موثر بر افزایش نزولات آسمانی و تبیین ارتباط آن با روابط انسانی صحیح ۵- ارتباط افزایش باران با الگوی کشت، ۶- تبیین راهکارهای فقهی استحصال آب باران و بیان تأملاتی در فواید چاه آب و قنات و بندهای آبی و آب انبار در مقایسه با مفهوم معیوب سد سازی، ۷- بازخوانی شاخص های فقهی آب گوارا (مزه، رنگ و بو) در مقایسه با استاندارد سطح PH آب آشامیدنی + معرفی روش های آسان تصفیه آب، ۸- تبیین الگوی صحیح آبیاری مزارع کشاورزی و بیان روش های فقهی برای کشف محل منابع بزرگ آب و..... پرداخته می شود.
نشست تخصصی "طرح و برنامه فقهی آب" را بر اساس الگوی فقهی مدیریت آب برگزار می کنیم و جدول تصمیمات بهینه کننده مدیریت و مصرف آب را در اختیار مدیران جمهوری اسلامی قرار می دهیم.
حجت الاسلام علی کشوری (دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی)
بامداد یک شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۱ - بروجرد
مطالب مرتبط:
چون از مدتی پیش پیگیر تشکیل پیش نشست تخصصی آب در مشهد مقدس هستیم لطفا پیشخوان بحث آب را به پست الکترونیکی بنده ارسال فرمایید . تا نیمه دوم ماه مبارک رمضان جلسه را هماهنگ کنم .
با احترام ف ن آ