فقهِ نظام

مباحثِ مدرسه فقهی هدایت

فقهِ نظام

مباحثِ مدرسه فقهی هدایت

سلام خوش آمدید

بسم الله الرحمن الرحیم

گاهی به حقیر می گویند؛ که ما حرف های شما را نمی فهمیم و شما اصطلاحات نامأنوس دارید و.... درباره اشکالات این برادران چند نکته را عرض می کنم:

 اول اینکه همه نظریات فقهی نقشه الگوی پیشرفت اسلامی درباره یک مسئله مشخص است و علی القاعده آن مسئله برای همه قابل فهم است. به عنوان مثال در نقشه فقهی الگوی پیشرفت، درباره تعریف جدید واکسن، مسئله خطرناک تراریخته، آموزش و پروش، مدیریتِ شهری، معرفت شناسی، اصول فقه، بودجه ریزی و توزیع بیت المال و..... نظریه فقهی وجود دارد.

دوم آنکه سازه های اصلی هر نظریه فقهی؛ شامل سه امر ۱- نظام سوالات، ۲- نظام اصطلاحات و ۳- نظام ارجاعات است و قضاوت درباره هر نظریه از قضاوت درباره سوالات آن نظریه -خصوصاً سوال اصلی نظریه- شروع می شود. به عنوان مثال سوال اصلی در بحث معرفت شناسی، معیار صدق در گزاره چیست؟ ، سوال اصلی در مدیریت شهری، تعریف جدید محله چیست؟، سوال اصلی در بحث تراریخته، روش تحقیق در بررسی تراریخته کدام است؟ و سوال اصلی در بحث واکسن، روش جدید برای تقویت ایمنی انسان کدام است؟ می باشد.

سوم اینکه: قضاوت درباره نظام اصطلاحات هر نظریه فقهی و نظام ارجاعات آن، بعد از قضاوت درباره نظام سوالات آن نظریه امکان دارد. به عبارت دیگر اگر پرسش یک نظریه فقهی جدید باشد، پاسخ آن را نباید در قالب اصطلاحات قدیمی بیان کرد و نیازمند استفاده از اصطلاحات جدید هستیم. البته بخش اعظم اصطلاحات نقشه الگو، همان اصطلاحات توقیفی و عمیق وحی می باشند؛ که مورد بازخوانی همراه با درایه و توجه بیشتر قرار گرفته اند.

چهارم آنکه: درباره صحت نظام ارجاعات یک نظریه هم باب گفتگو و تکمیل باز است و هیچگاه ادعای اتقان مطلق ارجاعات را نداریم. البته غلط بودن یک ارجاع را به معنای غلط بودن یک نظریه نمی دانیم و همانطور که تأکید کردیم؛ اساس صحت یک نظریه فقهی را صحت پرسش آن نظریه می دانیم.

آخرین نکته هم اینکه: برای نشر و تفاهم هر نظریه، چرخه ای چهار بخشی شامل: ۱- مدیریت خبر، ۲- مدیریت تضارب، ۳- مدیریت مکتوبات و ۴- مدیریت نمونه سازی و اجرا را تعریف کرده ایم و بدیهی است که اکتفاء به محتوای بخش خبر هر نظریه برای نقد آن نظریه کفایت نمی کند. رسالت خبر را اطلاع رسانی اولیه به گروه های علاقه مند می دانیم و حضور در جلسات تخصصی تبیین نظریات فقهی، مطالعه مکتوبات مرتبط با نظریات فقهی و بررسی نمونه های اجرائی یک نظریه فقهی، طریقه هایی مکمل برای بررسی یک نظریه فقهی محسوب می شوند.


حجت الاسلام علی کشوری 

تبیین مسیر نقد نظریات فقهی نقشه الگو

دو شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۹ - قم


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم: چهار برنامه مدرسه فقهی هدایت به شرح زیر است:
الف: معرفی سند جهانی اولویت های تمدنی ۱۲ گانه( جایگزین سند توسعه پایدار ۲۰۳۰)
الف: راه اندازی مدارس چابک تبلیغی در مساجد اعظم شهر
ب: معرفی دو فهرست مفهومی برای نظام سازی در قالب نمایشگاه تخصصی
ج: طراحی و ساخت محله امید ( اولین نمونه سازی کامل تمدنی)

آخرین نظرات
پیوندهای روزانه