فقهِ نظام

مباحثِ مدرسه فقهی هدایت

فقهِ نظام

مباحثِ مدرسه فقهی هدایت

سلام خوش آمدید

بسم الله الرحمن الرحیم

به فضل الهی دومین نشست از سلسله نشست‌های معرفی "اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی" با حضور جمعی از اساتید و فضلا در مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی جامعة المصطفی العالمیة برگزار گردید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نقشه راه در این نشست دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی؛ ضمن مروری اجمالی بر سه مسأله «ضرورت تولید الگوی پیشرفت اسلامی »، «چیستی الگوی پیشرفت اسلامی» و «چگونگی تولید الگوی پیشرفت اسلامی» به عنوان مباحث مطرح شده در نشست گذشته، به تبیین «الگوی بهبود مستمر فضای حاکم بر نهادهای متکفل تربیت» پرداخت. لازم به ذکر است که در  اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی؛ در قالب این الگو چگونگی پردازش "موضوع جهت ساز تربیت"، تشریح شده است.

در این تبیین ضمن معرفی نهاد خانواده به عنوان اصلی‌ترین نهاد متکفل تربیت، به بررسی "عوامل تأثیر گذار درونی بر نهاد خانواده " و همچنین "عوامل بیرونی مؤثر بر نهاد خانواده" پرداخته شد. در این نقشه راه از  "عوامل بیرونی مؤثر بر نهاد خانواده" ؛ به «فضای حاکم بر نهاد خانواده»  تعبیر شده است.

در ادامه نشست ضمن اشاره اجمالی به برخی "عوامل درونی تقویت کننده نهاد خانواده" ، چند مصداق از  «فضای حاکم بر نهاد خانواده» بررسی و تبیین گردید. "اشغال سن تربیت" توسط نظام آموزشی توسعه محور -که هدفش تربیت تکنسین و نیروی متخصصِ متناسب با بخش تولید است- و همچنین "الگوی تجمیع سرمایه" متکی به تحریک منافع شخصی-که جزئی از نگاه اقتصادی غربی محسوب می شود- ؛  نمونه هائی از جدی‌ترین عوامل بیرونی و تهدید کننده نهاد خانواده بودند که آثار سوء آنها بر مسئله تربیت و نهاد اصلیش، مورد بازخوانی قرار گرفت.

پایان جلسه به بررسی سؤالات چند تن از نخبگان حاضر در جلسه اختصاص داشت. متن کامل این نشست به زودی منتشر می شود. انتهای پیام


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم: چهار برنامه مدرسه فقهی هدایت به شرح زیر است:
الف: معرفی سند جهانی اولویت های تمدنی ۱۲ گانه( جایگزین سند توسعه پایدار ۲۰۳۰)
الف: راه اندازی مدارس چابک تبلیغی در مساجد اعظم شهر
ب: معرفی دو فهرست مفهومی برای نظام سازی در قالب نمایشگاه تخصصی
ج: طراحی و ساخت محله امید ( اولین نمونه سازی کامل تمدنی)

آخرین نظرات
پیوندهای روزانه