بسم الله الرّحمن الرّحیم
دولت های مختلف برای مقابله با پدیده افزایش قیمت در کالاهای اساسی مانند: گوشت، مرغ، تخم مرغ، روغن، شکر و....علاوه بر حمایت از نهاده های تولید؛ با تکیه بر واردات گسترده و پرداخت یارانه مستقیم و غیر مستقیم به تنظیم گسترده بازار می پردازند و سعی می کنند قیمت ها را مدیریت کنند. (در مورد برخی از کالاهای دیگر، مانند نان و گندم تقریباً دو سوم قیمت تمام شده، توسط دولت پرداخت می شود.) به عبارت دیگر: ترکیبی از واردات، حمایت از تولید کننده های بزرگ، پرداخت یارانه و مقابله با احتکار ؛ راه حل های مواجهه با افزایش قیمت ها محسوب می شود!
در مقایسه با راهکارهای فوق الذکر کارشناسی الگوی پیشرفت اسلامی، راهکار اصلی تنظیم بازار را اجرای الگوی تولید غیر متمرکز و حذف تدریجی الگوی تولید صنعتی در حوزه غذا و عمومی شدن اصل تجارت می داند. توضیح بیشتر اینکه: باید تعداد تولید کننده ها و بازارهای توزیع را افزایش دهیم؛ تا مشکل افزایش قیمت ها به صورت پایدار مدیریت شود. به عنوان مثال: در شرایط فعلی بار تولید گوشت، شیر و مرغ و تخم مرغ در استان قم به دوش ۶۰۰ واحد مرغداری ( تعداد ۳۱۱ واحد از آنها مرغداری گوشتی؛ با ظرفیت پنج میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه و تعداد ۱۷۴ واحد مرغداری تخمگذار؛ با ظرفیت هشت میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه) است. همچنین در این استان سالانه در حدود ۱۵۶ هزار تن شیر و ۳۸ هزار تن گوشت قرمز تولید توسط مجتمع دامشهر قم (یک هزار و۲۷۸ واحد پرواربندی) تولید می شود. بر اساس کارشناسی الگوی پیشرفت اسلامی مسئولیت تولید و توزیع این کالاهای اساسی -به جای مجتمع های تولید فوق الذکر- باید بر دوشِ حدود ۲۰۰ روستای استان قم و ۲۰ بازار وقفی و رایگان گذاشته شود. در یک جمله الگوی تولید صنعتی در حوزه غذا و توزیع متمرکز زمینه و ریشه افزایش قیمت ها محسوب می شود.
برای مردمی کردن تولید و توزیع، تحقق ۹ دسته اقدام زیرساختی توسط دولت، مانند: ساخت بازارهای موقت و رایگان، اجرای قانون مترقی احیای موات، ساخت دار واسعه و حذف آپارتمان و... ضرورت دارد. مدرسه فقهی هدایت آمادگی ارایه کمک کارشناسی، به دولت جمهوری اسلامی برای راه اندازی الگوی جدید تولید و توزیع در حوزه غذا را دارد.
والسلام علی من اتبع الهدی
علی کشوری - مدیر مدرسه هدایت
دو شنبه ۳ بهمن ۱۴۰۱ - قم
با صلوات بر محمد و آل محمد
وقتی مردم در مدیریت کرونا به نظز=ریه کارشناسان تحصیل کرده غرب تکیه کردند به شدت شکست خوردند ولی بالعکس با اعتماد به طب اسلامی نه تنها بیمار نشدند بلکه به آگاهی رسیدند
انشاءالله که گوش شنوا در این دولت برای اجرای اقتصاد اسلامی وجود داشته باشه