فقهِ نظام

مباحثِ مدرسه فقهی هدایت

فقهِ نظام

مباحثِ مدرسه فقهی هدایت

سلام خوش آمدید

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای دکتر محسن رضائی؛ دبیر محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام

سلام علیکم

در هفته آخر تبلیغات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ هجری قرار داریم و ۷ کاندیدای ریاست جمهوری سیزدهم، ایده ها و طرح های خود را برای بهبود معیشت، فرهنگ، سیاست داخلی و سیاست خارجی و... تبیین کرده اند؛ ولی با کمال تأسف بسیاری از ایده ها و مفاهیم مطرح شده، متأثر از اسناد بین المللی و نظریات توسعه غربی بود و ظاهراً تجربه گرانقدر شکستِ حداکثری تدبیر و امید مبتنی بر توسعه غربی  مورد توجه جدی قرار نگرفته است.


به عنوان مثال در گفتگوهای انتخاباتی امسال پیشنهاد ساخت مسکن در قالب ضد خانواده آپارتمان مطرح و تکرار شد. از معیار بسیار معیوب کیلو کالری برای ارزیابی وضعیت غذائی مطلوب دفاع گردید. ریشه تورم به خلق پول و پایه پولی تنزل یافت و احدی به نقش پول اعتباری در پیدایش تورم اشاره نکرد. تأمین مالی پروژه ها به ساختارهای معیوبی مانند  بورس و بانک گره زده شد. ایده خطرناک هوش مصنوعی و گسترش پلتفرم های مختلف مورد تاکید همگان بود. تولید صنعتی غذا و تولید محصولات High Tech  مورد توجه جدی قرار گرفت. از مایه کوبی و واکسیناسیون به شیوه پر عوارض و خطرناک ادوارد جنر دفاع گردید و در یک جمله با ظرافتی خاص بخش های مهمی از اهداف ۱۷ گانه سند توسعه پایدار 2030  برای مردم باز خوانی شد.


جهش کشور به سوی تمدن اسلامی و الگوی پیشرفت اسلامی وابسته به طرح مفاهیم و ایده های جدید است و تکرار ایده های منسوخ توسعه غربی به محرومیت کشور در ابعاد مختلف فکری، عاطفی، معیشتی، امنیتی، جسمی و... می انجامد. به عبارت بهتر جهاد برای جهش کشور وابسته به طرح، تبیین و اجرای مفاهیمی مانندِ ۱- مدیریت شهری محله محور ۲- دار واسعه، ۳- پیش گیری ساختاری از بیماری، ۴- تولید محلی و خانگی غذای طیب، ۵- تقویت خانواده های متکفل آموزش و تربیت، ۶- محرومیت زدائی به محوریت مفهوم پایه روابط انسانی، ۷- توجه جدی سیاست خارجی به منطقه جغرافیائی ظهور، ۸- مواجهه مبتنی بر نظام مقایسه با اسناد ضاله بین المللی، ۹- تحول در الگوی راهبردی دستگاه ها مبتنی بر الگوهای سه گانه ساخت، تفصیل و اختبار، ۱۰- تغییر در ساختار بودجه ریزی و باز تعریف ردیف درآمد و هزینه کرد بودجه مبتنی بر مفهوم مترقی سود ارتباطی، ۱۱- بازتعریف سیاست های شغلی کشور بر اساس قاعده تجارت عمومی و طبقه بندی فقهی مشاغل، ۱۲- تغییر در الگوی تقنین کشور و بازتعریف مفهوم قوانین مادر بر اساس ایده مترقی نظم اختیاری و.... است.


جناب آقای رضائی

گفتگوهای انتخاباتی امسال به خوبی نشان داد که برای گسترش مفاهیم دینی مرتبط با اداره جامعه فعالیت های جهادی جدیدی لازم است؛ که شاید بخشی از آن به وسیله تغییر در برنامه ی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام قابل تأمین باشد.


علی کشوری؛ دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی 

بامداد  دوشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ هجری


  

نظرات (۳)

  • توسعه یافته
  • سلام علیکم
    نامه ی به فکر فرو برنده ای بود ....
    سلام و عرض وقت بخیر خدمت شما دیگر عزیزان شورای راهبردی
    به نظرم اگر طرح ها و برنامه های آقایان نامزدها را با شاخص های ارزیابی فقهی مورد بررسی قرار دهید هم بحث خودتان را توضیح داده اید و هم اینکه تصویری درست و عقلانی به افراد میدهید تا با آن بتوانند در مورد انتخاب اصلح تصمیم بهتری بگیرند.
    همچنین نظر به صحبت های خانم صرافی اقدم، اولین گام اجرایی برای نظریات الگوی پیشرفت، همین ارائه تعریف و تصویر صحیح است که برای تحریک فکر افراد امری لازم است.... بدون ایجاد تفاهم، راهکار عملیاتی، خوابی آشفته است.
    با تشکر
  • فروغ صرافی اقدم
  • سلام علیکم 🌺 خدا قوت، غیر از ارئه فکر وایده تمدنی، برای عملیاتی شدن این ایده هم باید راهکار داشته باشید، همین گروهی که مشغول ارائه طرح های تمدنی هست، باید طریقه اجرا را هم پیش بینی و پیگیری کند موفق باشید 🌹

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی

    بسم اللّه الرّحمن الرّحیم: چهار برنامه مدرسه فقهی هدایت به شرح زیر است:
    الف: معرفی سند جهانی اولویت های تمدنی ۱۲ گانه( جایگزین سند توسعه پایدار ۲۰۳۰)
    الف: راه اندازی مدارس چابک تبلیغی در مساجد اعظم شهر
    ب: معرفی دو فهرست مفهومی برای نظام سازی در قالب نمایشگاه تخصصی
    ج: طراحی و ساخت محله امید ( اولین نمونه سازی کامل تمدنی)

    آخرین نظرات
    پیوندهای روزانه