بسم الله الرّحمن الرّحیم
❓پرسش شما: آیا نقشه الگوی پیشرفت اسلامی (ویرایش چهاردهم - مصوب بهمن ۱۳۹۰) نقض شده است؟ یا همچنان در فعالیت های شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی معتبر محسوب می شود؟
پاسخ مدرسه: سلام علیکم؛ محتوای نقشه الگوی پیشرفت اسلامی در قالب سه شکل ۱- جانمائی ظرفیت بنیان (تفاهم بنیان)، ۲- جانمائی حجیت محور و ۳- جانمائی تحقق پایه طبقه بندی و دسته بندی می شوند؛ نقشه مورد اشاره بر اساس جانمائی ظرفیت بنیان طبقه بندی و دسته بندی شده و همچنان معتبر است!
توضیح بیشتر اینکه: وقتی قرار است با کسی تفاهم کنیم؛ اصل را بر پاسخ دادن به پرسش های او قرار می دهیم و نقطه شروع ما، تحلیل مسئله او می شود. به عنوان مثال نقطه شروع تفاهم با شخصیت های قوه قضائیه را حل مسئله پیشگیری از جرم و نقطه شروع تفاهم با شخصیت های قوه مقننه را تغییر در الگوی تقنین کشور می دانیم. در نقشه الگوی پیشرفت اسلامی ۸۱ نقطه شروع و مسئله مشترک با دستگاه های مختلف جمهوری اسلامی تجمیع شده است و نظریات فقهی به محوریت این نقشه تفاهم می شود!
البته اولین نقشه الگوی پیشرفت اسلامی، مسائل کشور را در قالب ۳ نوع مسئله طبقه بندی کرده است؛ که شرح آن قبلاً بیان شده است. علاوه بر جانمائی ظرفیت بنیان، نظریات فقهی مدرسه هدایت در قالب جانمائی حجیت محور و جانمایی تحقق پایه هم طبقه بندی می شود. در درختواره دانشی مدرسه هدایت، تبویبی اولیه بر اساس حجیت مطرح شده است.
علی کشوری - مدیر پژوهش مدرسه هدایت
پنج شنبه ۱۹ رمضان المبارک ۱۴۴۳- قم