بسم الله الرحمن الرحیم
احتراماً به اطلاع علاقه مندان به گفتگوهای فقهی نقشه الگوی پیشرفت اسلامی می رساند: "نظریه فقهی آینده جهان" در مقایسه با الگوهای آینده پژوهی بر محور توسعه پایدار و تکنولوژی های جدید تدوین گردید.
در این نظریه فقهی آینده جهان کنونی و ثمرات شومِ اجتماعی، زیست محیطی، امنیتی و عاطفی نظم فعلی حاکم بر جهان بررسی می شود و در کنار آن چگونگی شکل گیری نظم مطلوب جهانی به محوریت امام علیه السلام و تنظیم صحیح روابط انسانی به صورت زمانی و مرحله ای ترسیم می شود.
شایان ذکر است که متأسفانه در وضعیت فعلی با ابزار هائی مانند ۱- گسترش مفاهیم سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ در میان نخبگان و مسئولین، ۲- گسترش و تبلیغ سناریوهای هالیوودی و ۳- گسترش و تبلیغ گزارش های مرتبط با رشد تکنولوژی های سنتز پایه، ذهنیت و قلوب انسانها با آینده های پیشنهادی تمدن مدرنیته و دستگاه شیطان آشنا می شوند و از ظرفیت همه انسانها در مسیر ساخت این آینده معیوب بهره برداری می شود.
به عنوان مثال در گزارش های به اصطلاح علمی(بخوانید: شبه علمی) درباره آینده جهان به محوریت ۱- هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ (ماشین خودآموز)، ۲- اینترنت اشیاء و لباس های هوشمند، ۳-ساخت انسان فرامرزی و آنالیز پیشرفته اطلاعات، ۴- بلاکچین و تحول در تجارت آینده و رایانش ابری و ذخیره آنلاین اطلاعات ۵- جهش ژنتیکی موجودات زنده و همکاری انسان و ربات، ۶- لنزهای هوشمند و تکنولوژی همجوشی هستهای وتکنولوژی برق بیسیم و... به صورت گسترده گفتگو می شود.
مسئله اصلی نظریه فقهی آینده جهان (که شش پرسش اصلی دارد) ایجاد توجه نسبت به ابر مسئله تنظیم صحیح روابط انسانی در آینده پژوهشی و ساخت آینده است و منبع اصلی استنباط این نظریه آیات و روایات آخرالزمان است. از حیث جانمائی نظریه فقهی آینده جهان در زمره علوم مرتبط با فقه نفی سبیل طبقه بندی می شود و مکملی برای نظریه سیاست خارجی قبل از ظهور است. به فضل الهی نشست تخصصی نظریه فقهی آینده جهان در حوزه علمیه قم برگزار می گردد.
دایره پژوهش مدرسه هدایت - شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۰ - قم مبارک